Att hålla sig ren och fräsch

Ordet hälsa är otroligt komplext och har olika betydelser för oss alla. Vi ser på vår hälsa på olika sätt genom exempelvis hård fysisk träning, en lugnare motionsform, matvanor, sömn och mycket mer. Vi har alla olika behov när det kommer till hur mycket vi behöver träna, äta och sova för att vi ska må bra och orka prestera i vardagen.

Hur vi än ser på ordet hälsa så har vi alla ett grundläggande behov av att hålla oss rena, vilket är en stor del för vårt välmående. Att använda Versace deo efter en skön dusch där ditt hår blivit tvättat och en härlig tvål har använts plus att du har smörjt in kroppen med lotion, ja då känner du dig ren och fräsch. Ta gärna lite av en väldoftande parfym som slutkläm och känslan av att vara ren och fräsch stärks än mer. Det finns otroligt många härliga produkter att använda sig av när det kommer till att hålla sig fräsch. Det går att välja en serie att hålla sig till när det kommer till allt från schampo, balsam, tvål, duschkräm och bodylotion. Då blir det en harmoni i dofterna, vilket är en stor fördel. Att använda parfym är stimulerande för doftsinnet och dofter ligger närmast vårt minnescentra. Det kan framkalla härliga minnen när vi känner igen en god doft.

Alla blir vi krassliga ibland. Det kan vara en lättare eller tuffare förkylning som gör att vi inte kan leva som vanligt på en vecka eller mer. Finns det feber med i bilden så blir vi orkeslösa och behöver sova mycket plus få i oss ordentligt med vätska. Matlusten är lätt att tappa vid sådana tillfällen och vi känner oss allt annat än på topp. Att i det läget ta en dusch kan kännas som en rejäl bergsklättring och kroppen kanske talar om att den verkligen inte orkar det just då. Lyssna då på kroppen och tvätta endast av dig med en varm fuktig tvättlapp. Ta lite deo under armarna efteråt, det kan räcka för att känna sig lite fräschare innan vila åter behövs.

När viruset väl har flugit sin kos och vi känner oss piggare så orkar vi vara uppe mera. Och alla, precis alla, har garanterat känt den där extra sköna känslan efter en rejäl dusch där vi omsorgsfullt tvättat håret, tvålat in kroppen med en härlig tvål eller duschkräm för att till sist smörja in kroppen med lotion och avsluta med en deo. Då är hälsan på väg tillbaka till oss igen och då kan vi le mot oss själva och omvärlden igen. I det läget är det värt att fira med en skvätt av favoritparfymen eller rakvattnet.