Vad är hälsa?

I dagens samhälle, där allt tänkbart inom nöje och underhållning befinner sig ett par knapptryck iväg, är det lätt att låta lathet och bekvämlighet ställas före hälsan. För att försvåra det ytterligare för den som söker en hälsosam livsstil finns det också många dieter, träningsmetoder och kosttillskott som alla lovar guld och gröna skogar. Det är svårt att hålla reda på vad som är ris eller ros bland den mängd varierande råd som ständigt ges på nätet och i hälsotidningar. När man väl hittat den rätta livsstilen för att hålla hälsan i toppform kan det vara lika svårt att följa rutinen. Dock finns det ett par avgörande metoder för att bättre ta hand om sig och som inte kräver alltför mycket ansträngning.

Träning i grupp – En god förutsättning till förbättrad hälsa

Variety of Japanese style vegetables

Varierad Japansk style av grönsaker

Träning är väsentligt för alla som vill hålla sig i form, också är det bland de tuffaste delarna att upprätthålla inom en hälsosam livsstil. Det är lätt att förskjuta sitt träningspass till nästa dag eller nästa vecka, när gymkläderna, vattenflaskan och handduken är packade i väskan är det ofta tiden det brister på. För att hålla en god träningsrutin är det viktigt att att motivationen infinner sig på plats innan varje träningspass, något som kan försvåras för de som saknar förmågan att motivera sig själva. Då är ett lämpligt alternativ träning i grupp, något som många gym erbjuder med medlemskapet i många spännande former, exempelvis inom dans, kampsport och cykling. På hinder- och höghöjdsbanor kombineras träning med friluftsliv. Förutom för hälsan är denna form av träning bevisligen fördelaktig för teambuilding, känslan när individer tillsammans i grupp klarar av utsatta mål är euforisk och lämpar sig utmärkt i samband med konferenser och företagsevent.

Grönkål, spenat och broccoli

Att göra grönsaker till en del av den vardagliga kosten kan ge avgörande resultat för upprätthållandet av god hälsa, ett släkte grönsaker särskilt känt för egenskaper som bidrar positivt till hälsan är grönskapssläktet kål – härstammande från vildkål. Lyckligtvis finner du också kålsorterna grönkål, spenat och broccoli bland de mest vanligt förekommande typerna av grönsakerna du kan hitta på grönsakshyllan hos din lokala matbutik. Då många finner att smaken hos grönsaker är svår att uppskatta är det inte ovanligt för många en svårt införlivad del av den dagliga kosten, detta trots de många fördelaktiga egenskaperna. Med rätt inspiration kan dock grönsaker även utgöra en måltid lika smakrik som den är hälsosam och mättande. En relativt ny hälsotrend inom grönsaksberedning med växande popularitet idag är att pressa grönsaker till en juice. Färska äpplen, apelsiner, ananas och ingefära kan få även de mest bittert smakande grönsakerna att slinka ned lika lätt som en kall och förfriskande läskedryck.