Börja meditera

Är du på jakt efter fler lugna stunder i ditt liv? Många människor som har börjat med meditation upplever att de både har blivit lugnare och fått en mer orosfri inställning till livet i stort. Att meditera kan låta krångligt för den oinsatte men handlar egentligen bara om att lära sig att stanna upp i ögonblicket. Det är vanligt att leva ett stressigt liv med mycket jobb och en känsla av att aldrig hinna med allt. Om du lär dig meditera kan du njuta av mikropauserna i vardagen och få en bättre hälsa.

Enkla tips till lugn och ro

Close up Businessman in Black Suit Showing Time Out Sign, Isolated on Gray Background.

Det är viktigt för alla människor att ta hand som sin hälsa ordentligt. Av stress och jäkt kan det tyvärr bli så att man går på i samma hjulspår och aldrig tycker sig ha tid att investera i sin hälsa. Äter du alltid frukost på stående fot och är ständigt i telefonsamtal? Bara att sätta sig ned och äta och att stänga av telefonen då och då kan sägas vara en form av meditation. Ta gärna bort andra stimuli som en högljudd TV och skvalande musik och försök istället koncentrera dig på hur maten smakar och hur tystnaden låter. Känn efter med alla sinnen. Om du har ett mindre hälsoproblem som en förkylning eller skavsår är det värt att boka av någon av dagens aktiviteter och istället få en bättre hälsa. Du kan få hjälp med nageltrång och förkylningar på din vårdcentral eller på närmaste apotek, bara du väl avsätter tid och tar dig dit.

Meditation i vardagen

Några Enkla tips för att börja meditera i vardagen är att göra dina vardagliga sysselsättningar till en form av meditation. När du lyssnar på musik i hörlurar på väg till jobbet eller skolan kanske du mest har på det som bakgrund, utan att riktigt lyssna? Prova att ställa in en perfekt volym och verkligen tänka på texten och hur instrumenten och melodin låter. Att försöka hålla fokus på en enda sak i tre minuter är svårare än vad man kanske tror, prova själv. När det är dags för lunch kan du med fördel lämna din mobiltelefon vid din arbetsplats och istället bläddra i en tidning eller helt enkelt sitta helt tyst och stilla och äta din mat. Om man är van vid ett högt tempo brukar det ofta hålla i sig även under dagens pauser, men det är viktigt att försöka varva ned och sänka hastigheten ibland, för att uppnå ett balanserat sinne.