Träning gör oss friska

Vi alla har väl hört att man ska träna för att hålla sig frisk. Men ibland kan man undra hur viktigt det egentligen är. Är det egentligen inte mest bara propaganda av gym och hälsoföretag som vill tjäna pengar? Faktiskt inte. Träning är en av de absolut mest basala ingredienserna för ett friskt liv. Här kommer lite om varför.

Fysisk hälsa

Vi konsumerar idag mat på ett sätt som vi aldrig tidigare genom historien har gjort. Tillgången på mat och godis är större än någonsin. Samtidigt sitter vi stilla mer än vi någonsin gjort. Förutom att det förstör våra tänder, vilka isåfall kan behöva ett besök hos https://www.sunstargum.com/se/ för att rädda situationen, kan denna överkonsumtion leda till sjukdomar som fetma och stroke. Vi behöver bränna det fett och socker som vi idag får i oss, både genom maten och andra onyttigheter. Därför är det oerhört viktigt att träning och speciellt konditionsträning får en given plats i vår vardag.

Mental hälsa

Vi människor är inte skapade för att sitta stilla hela livet. Faktum är att många studier visar att brist på träning i kombination med ett stillasittande liv ökar risken för depression. Vi behöver helt enkelt röra på oss för att må bra, annars signalerar kroppen att det är något som är fel.

Så se till att röra på dig och lev ett friskare liv.