Så tränar du med småbarn

Att vara småbarnsförälder innebär ofta ett stressigt liv där man ständigt kämpar med det så kallade livspusslet. Egentid är inte alltid prioriterat men om det är något som alla föräldrar verkligen bör ta sig tid till så är det träning. Att vara vid god hälsa är viktigt för alla människor. Du kommer utan tvekan att orka mer och vara en bättre förälder om du själv och din kropp mår bra.

Det går naturligtvis att ha med sig barn när man tränar. Lägg den lille i vagnen medan du tar en powerwalk eller en joggingtur. Många låter också sina barn agera som vikter eller motstånd medan de utför lämpliga övningar.

I dag har flera träningsställen insett att småbarnsföräldrar också vill kunna träna och erbjuder därför sina medlemmar barnpassning. Detta är en supersmidig lösning som låter dig träna ifred medan dina barn tas om hand av kunnig personal. Barnet kan leka, sova, eller äta medan du får din välbehövliga motion.

Investera i produkter från Skip hop så har ditt barn alltid smarta behållare att förvara mat och dryck i, pedagogiska leksaker och andra praktiska tillbehör som gör det lättare att ha ditt barn med dig när du är på språng – oavsett om du tränar eller inte.

Är det helt omöjligt att få till den där extra tiden när du kan ge dig iväg till träningen innebär det inte per automatik att träningen måste utebli helt. Ta istället tillfället i akt och träna tillsammans med barnen. Spela fotboll, hoppa hopprep eller gå på ett träningspass som är anpassat för föräldrar och barn.